Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufka İle Arnavut Böreği Tadında Pırasalı Börek

Hazır Yufka İle Arnavut Böreği Tadında Pırasalı Börek
0
108

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
hazir-yufka-ile-arnavut-boregi-tadinda-pirasali-borek-7.jpg

Hazır Yufka İle Arnavut Böreği Tadında Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 tane yufka
  • 1 demet pırasa
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fiske tuz

Hazır Yufka İle Arnavut Böreği Tadında Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı

  1. Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım. Tenceremize yağı ve salçayı alıp biraz kavuralım.
  2. Üzerine pırasaları ekleyip birazda bu biçimde kavuralım ve altını kapatıp soğumasını sağlayalım.
  3. İki tane yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye bölelim, (yani toplam 4 tane yarım daire halinde yufkamız olacak) yufkaları yağlayalım ve soğuyan pırasalı iç harcımızı yufkanın içerisine yayalım.
  4. İçe yanlışsız rulo biçiminde kıvıralım ve yağlı kağıt serili tepsimize alalım.
  5. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
  6. Bir kasede üstü için ayırdığımız yoğurt ve yağ karışımını çırpalım ve üstü kızarmaya başlayınca fırından çıkaralım.
  7. Sosu böreğin üzerine dökelim ve tekrar fırına verelim ve pişince üzerine bir sofra bezi ile örtelim ki yumuşak kalsın.
Afiyet bal olsun ☺️.

Not: yufka ve pırasa ölçüsünü kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz. 2 çocuk ve 2 büyük insan için bu tanım tam geliyor.
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt