Hazır Yufka İle Arnavut Böreği Tadında Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane yufka
- 1 demet pırasa
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 fiske tuz
Hazır Yufka İle Arnavut Böreği Tadında Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı
- Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım. Tenceremize yağı ve salçayı alıp biraz kavuralım.
- Üzerine pırasaları ekleyip birazda bu biçimde kavuralım ve altını kapatıp soğumasını sağlayalım.
- İki tane yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye bölelim, (yani toplam 4 tane yarım daire halinde yufkamız olacak) yufkaları yağlayalım ve soğuyan pırasalı iç harcımızı yufkanın içerisine yayalım.
- İçe yanlışsız rulo biçiminde kıvıralım ve yağlı kağıt serili tepsimize alalım.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
- Bir kasede üstü için ayırdığımız yoğurt ve yağ karışımını çırpalım ve üstü kızarmaya başlayınca fırından çıkaralım.
- Sosu böreğin üzerine dökelim ve tekrar fırına verelim ve pişince üzerine bir sofra bezi ile örtelim ki yumuşak kalsın.
Not: yufka ve pırasa ölçüsünü kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz. 2 çocuk ve 2 büyük insan için bu tanım tam geliyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.