Hazır Tadında Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 4- 5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 tane krem şanti
- 1 adet pastorize süt kreması
- Muz
- Damla çikolata
- Süsleme şekeri
- Hazır çikolata sosu
Hazır Tadında Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kekimizi hazırlayalım, yumurta, şekeri uygun bir kaba alalım çırpmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş un hariç başka materyalleri ekleyelim ,un ölçüsü değişkenlik gösterebilir lütfen denetimli bir biçimde ekleme yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekene kadar pişirelim benim fırını geç pişirdiği için biraz pişirme müddeti uzadı siz daima kapağını açmadan denetim edebilirsiniz.
- Kreması için tencereye süt ,şeker, nişasta, yumurta, un alalım ve yumurta kokmaması için kısık ateşte pişirelim .
- Krema kıvam aldıktan sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra krem şanti ve kremayı ekleyelim ve mikserle 2 -3 dk çırpalım.
- Şimdi pastayı yapmaya başlayabiliriz pişen kekin ortasını bıçak yardımıyla denetimli bir biçimde keselim.
- İlk evvel kekin alt tabanına hazırladığımız kremanın bir kısmını sürelim .
- Sonra yuvarlak yuvarlak dilimlediğimiz muzları koyalım ve üzerine krema sürelim .
- İsteğe bağlı damla çikolata serpelim.
- Sonra ortadan ikiye kestiğimiz kekin üst kısmını koyalım ve kalan kremayı da pastanın üzerine sürelim .
- Ben hazır çikolata sosu kullandım üzeri için siz isteğe bağlı süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.