
Hazır Lezzetinde Çıtır Konut Kadayıfı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tel kadayıf
- 200 gram tereyağı
- 4.5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
Hazır Lezzetinde Çıtır Mesken Kadayıfı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi orta uzunluk tencerede hazırlayıp pişmeye bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 10. dakikada 4 -5 damla limon sıkıyoruz. 20. dakikada altını kapatıyoruz.
- Kadayıfımızı kesme tahtasında ince ince doğruyoruz.
- Erittiğimiz tereyağını ekleyip bütün kadayıfı yağlıyoruz.
- Dikdörtgen tatlı borcamına bastırarak eşit biçimde yayıyoruz.
- 200 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kadayıf biraz ılık olunca şerbetimizde ılık haldeyken döküyoruz.
- Tatlımız hazır fındık ya da ceviz dökerek, isterseniz yanında dondurma ile de servis edebilirsiniz.