bilgisayarci
FD Üye

Hazır Kremalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nescafe gold
- 2 adet muz
- 1 kutu vanilyalı pasta kreması
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 kutu sıvı krema
- 240 gram sütlü çikolata
Hazır Kremalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekimizi yapmakla başlıyoruz. Yumurta ve şekeri 4-5 dk çırpalım.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip ekleyelim ve çırpıcı ile karıştıralım.
- Kalıba döküp evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk pişirelim.
- Keki fırından alınca çabucak üzerine nescafe ile sütü karıştırıp gezdirelim.
- Muzları dilimleyip kekin üzerine dizelim.
- Beyaz kremasını hazırlamak için hazır pasta kremasını 1 su bardağı süt ile uygunca çırpalım.
- İçine damla çikolata ekleyip karıştıralım ve muzların üzerine yayalım.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Bu ortada ganajını hazırlayalım.Sıvı kremayı bir tavada kaynatmadan ısıtalım.
- Ocaktan alıp çikolatayı ekleyelim. Karıştırarak eritelim.
- Ganaj oda sıcaklığına geldiğinde keki dolaptan çıkarıp üzerine dökelim.
- Ganajın güzelce soğumuş olması gerekli yoksa kekin üzerindeki kremayı eritir.
- Pastamızı tekrar dolaba kaldıralım ve 1 gece dinlendirelim. Vaktimiz yoksa 3-4 saat kadar en az beklemesi lazım.
- Dinlenen pastamızı dolaptan çıkarıp bıçak yardımı ile etrafını keserek kalıptan çıkaralım.
- Üzerini istediğimiz biçimde süsleyelim. Afiyet olsun.