
Hazır Çorbayı Aratmayan Tavuklu Bulyonlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 adet tavuk bulyon
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 6 su bardağı içme suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazır Çorbayı Aratmayan Tavuklu Bulyonlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye 6 su bardağı su ve tuz alınır.
- Kaynamaya başlayınca sıvı yağ ve tel şehriye eklenir.
- 30 saniye karıştırılır ki şehriyeler birbirine yapışmasın.
- Tel şehriyeleri ekledikten 6-8 dakika sonra başka bir kapta un ve su karıştırılıp bu karışımı tencereye yavaşça ve karıştırarak dökülür.
- Tavuk bulyon ve baharatlar eklenir. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirilip servis edilir.