iltasyazilim
FD Üye
- F-D Coin
- 19
Hazır Baklava Yufkasından Burma Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*500 gr’lık bir paket baklava yufkası
*350400 gr kadar kıyılmış ceviz veya fındık
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Hazır Baklava Yufkasından Burma Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su bir tencereye alınır, kaynayınca altı kısılır 56 dakika kısık ateşte kaynatılır Limon suyu eklenir, 2 dakika daha kaynatılır Kontrol edilir, kıvama gelmişse ocaktan alınır Soğumaya bırakılır
Tereyağı eritilir Baklava yufkası tezgaha serilir 1 yemek kaşığı yağ yufkaya gezdirilir Her tarafına gelecek şekilde sürülür Yufkanın geniş kısmına ceviz koyulur Oklava resimde görüldüğü gibi yerleştirilir Gevşek olmayacak şekilde sarılıp rulo yapılır İki tarafından ortaya doğru dikkatlice büzülür Oklava çıkarılır Bu şekilde hazırlanan tatlılar tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakika 180 derecede sonra azaltarak kızarana kadar pişirilir Fırından çıkınca ilk harı gidene kadar 2 dakika bekletilir Ilık şerbet dökülür Dinlendirilip servis yapılır
Kolay gelsin, Afiyet olsun
*200 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*500 gr’lık bir paket baklava yufkası
*350400 gr kadar kıyılmış ceviz veya fındık
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Hazır Baklava Yufkasından Burma Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su bir tencereye alınır, kaynayınca altı kısılır 56 dakika kısık ateşte kaynatılır Limon suyu eklenir, 2 dakika daha kaynatılır Kontrol edilir, kıvama gelmişse ocaktan alınır Soğumaya bırakılır
Tereyağı eritilir Baklava yufkası tezgaha serilir 1 yemek kaşığı yağ yufkaya gezdirilir Her tarafına gelecek şekilde sürülür Yufkanın geniş kısmına ceviz koyulur Oklava resimde görüldüğü gibi yerleştirilir Gevşek olmayacak şekilde sarılıp rulo yapılır İki tarafından ortaya doğru dikkatlice büzülür Oklava çıkarılır Bu şekilde hazırlanan tatlılar tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakika 180 derecede sonra azaltarak kızarana kadar pişirilir Fırından çıkınca ilk harı gidene kadar 2 dakika bekletilir Ilık şerbet dökülür Dinlendirilip servis yapılır
Kolay gelsin, Afiyet olsun