iltasyazilim
FD Üye
Hazır Baklava Yufkasından 3 Peynirli Çıtır Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklava yufkası
İçi için;
*1 kalıp beyaz peynir (500 gram)
*1 su bardağı kaşar peyniri
*12 (yarım) poşet lor peyniri
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 demet maydanoz
Ara katlara sürmek için;
*15 su bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı su
*2 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
*Ara katlara sürdüğümüz sos (yağlı sirkeli su)
*1 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Süslemek için;
*Çörek otu
*Susam
Hazır Baklava Yufkasından 3 Peynirli Çıtır Dilim Börek Tarifi Yapılışı
1
*Beyaz peynirle kaşar peynirini rendeleyin
*Lor ve baharatları ilave edin Maydonozu ince doğrayın ve hepsini derin bir kapta karıştırın
*Ara kat sosu için tüm malzemeleri çukur bir kasede çırpın
*Tezgaha 2 adet yufkayı alın ve en üste kararınca sos döküp her yerini fırça ile sürerek ıslatın
*Benim küçük bir kepçem var, ara katlar için onunla yarım kepçe kadar sos kullandım
*2 yufka daha alın ve diğer 2 yufkanın üzerine serip aynı şekilde sosla her yerini ıslatın
*Son 2 adet yufkayı da alıp diğer 4 yufkanın üstüne koyun ve yine aynı şekilde sosla her yerini ıslatın
**Bu şekilde 6 adet yufkayı üst üste aralarını soslayarak dizmiş olacaksınız
*En üste peynir içini serpiştirin ve dar kenarından rulo şeklinde sarın Eşit aralıklarla 6’ ya dilimleyin ve tepsiye dizin
*Üstlerine sosdan fırçayla sürün Kasede yumurta sarısı ve yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün
*Susam ve çörek otu ile süsleyip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun ?
*1 paket hazır baklava yufkası
İçi için;
*1 kalıp beyaz peynir (500 gram)
*1 su bardağı kaşar peyniri
*12 (yarım) poşet lor peyniri
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 demet maydanoz
Ara katlara sürmek için;
*15 su bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı su
*2 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
*Ara katlara sürdüğümüz sos (yağlı sirkeli su)
*1 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Süslemek için;
*Çörek otu
*Susam
Hazır Baklava Yufkasından 3 Peynirli Çıtır Dilim Börek Tarifi Yapılışı
1
*Beyaz peynirle kaşar peynirini rendeleyin
*Lor ve baharatları ilave edin Maydonozu ince doğrayın ve hepsini derin bir kapta karıştırın
*Ara kat sosu için tüm malzemeleri çukur bir kasede çırpın
*Tezgaha 2 adet yufkayı alın ve en üste kararınca sos döküp her yerini fırça ile sürerek ıslatın
*Benim küçük bir kepçem var, ara katlar için onunla yarım kepçe kadar sos kullandım
*2 yufka daha alın ve diğer 2 yufkanın üzerine serip aynı şekilde sosla her yerini ıslatın
*Son 2 adet yufkayı da alıp diğer 4 yufkanın üstüne koyun ve yine aynı şekilde sosla her yerini ıslatın
**Bu şekilde 6 adet yufkayı üst üste aralarını soslayarak dizmiş olacaksınız
*En üste peynir içini serpiştirin ve dar kenarından rulo şeklinde sarın Eşit aralıklarla 6’ ya dilimleyin ve tepsiye dizin
*Üstlerine sosdan fırçayla sürün Kasede yumurta sarısı ve yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün
*Susam ve çörek otu ile süsleyip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.