Hayır demek size de kuvvet mu geliyor? 1548599595 1548599595 hayirdemeksizedezormugeliyor5c4dc130dd71fhayirdemeksizedezormugeliyor5c4dc130dd71f http:wwwekolaynetkadinimages300no Hayırçağırmak size de kuvvet mu geliyor? Karşınızdakini kırmamak için istemediğiniz şeyleri gerçekleştirmek zorunda mı kalıyorsunuz? Önerilerimiz ve bilirkişi görüşlerine kulak vererek, hayatınızı kolaylaştırmanız muhtemel Arkadaşınız salonunuzda yaşamaya başladı Kız kardeşiniz, bir mal varlığı ödeyerek aldığınız ve daha hiç giymediğiniz botlarınızı ödünç aldı ve siz Pekidediniz Ofiste yapmanız gereken işlerin aşağıda boğulmuşken, sırf bir arkadaşınızı kıramadığınız için yeni bir projeyi daha üstlendiniz Hayırdiyemediği için problem yaşayan kadınların sayısı fazla pozitif Niçin EVETdiyoruz? Bir erkeğe istemediği bir iş önerildiğinde, hemencecik reddeder Maalesef 20 YTL borç veremez veya ne yazık fakat komşunun köpeğine bakacak zamanı yoktur Kadınların ve erkeklerin gelen ricalara benzer şekilde cevap vermemesi; keza sosyal keza de biyolojik nedenlere dayanıyor The Book of No (Hayır'ın Kitabı) adlı eserin yazarı psikolog Susan Newman Erkeklerin, kendi haklarını savunmaları ve düşündüklerini açık açık dile getirmeleri beklenirdiye açıklıyor bu durumu ve ekliyor: Korkak biri olarak etiketlenmemek için, erken yaşta 'Hayır' demeyi öğrenirler Öteki yandan kadınlar, iyi ve işbirlikçi olduklarında takdir görürler Newman, Erişkin yaşlarda bu koşul, karşısındaki kişiyi hoşnut etmek ve takdir bakmak için destek isteyen herkese 'Evet' çağrıda bulunmak şeklinde ortaya çıkar Hatta kadınlarda, bu öyle doğal karşılanan bir durumdur ki, bazıları için birine 'Hayır' seslenmek, 'Durumunu umursamıyorum', demekle eşdeğerdirdiyor Evetcevabı bununla beraber içgüdüseldir Çalışmalar, kadınların, birine tezgâhtar olduklarında, vücutlarında kendilerini iyi hissetmelerini karşılayan hormonların salgılandığını gösteriyor Buna emrindeki olarak beynin bahşetme bölümündeki aktivitelerinde de manâlı derecede çoğaltma oluyor Sonuç: Kadınlar, birilerine takviye ettiklerinde kendilerini iyi hissediyorlar Hudut koymak kayda değer Unleash Your Dreams (Rüyalarınızı bağımsızlık Bırakın) adlı kitabın yazarı, New York Mount Sinai School'dan Psikiyatri Profesörü Michael E Silverman, başlangıçta, yerine getirmek istemediğiniz bir şeyi üstlendiğinizde hissettiğiniz kızgınlığı düşünün Bunun üstüne, bu işi tamamlamak için harcamanız gereken zamanı ekleyin; sonuçta, gerçekten yapmak istediğiniz şeylere daha az süre kalacaktırdiyor tekrar tekrar 'Evet' deme alışkanlığı bazen geri tepebilir Zaman içerisinde yaptıklarınız yardımdan fazla devir gibi görünmeye başlayabilirdiye ekliyor Arkadaşlarınıza, tanıdıklarınıza hiçbir sınır koymadığınız vakit, Evetdiyeceğinizi bildikleri için talepleri katiyen bitmeyecektir Bu da zaman içinde sorun yaratacaktır id Birinin sürekli kurtarıcısı elde etmek ona yardımcı olmak değildir No! How One Simple Word Can Transform Your Life (Hayır! Kolay Bir Sözcük Hayatınızı Nasıl Değiştirebilir) adlı kitabın yazarı Jana Kemp, Birine yardım etmeyi kabul etmemek, o kişinin kendi yeteneklerine odaklanmasını sağlar ve bu iyi bir şey olabilir, mesela sizden aralıksız borç isteyen birine 'Hayır' demeniz, sizden sağladığı sürekli yardımı bulamadığında parasal durumunun gerçeği ile yüzleşmesini sağlayabilirdiyor Kendinizi suçlamayın Silverman'a göre birini kabul etmemek gerçi basit değildir, çoğu kadının kendini suçlu hissetmeden birine Hayırdemeye alışması süre ve pratik gerektirir Kendinizi hazırlamanız önemlidir; açlık etmediğiniz bir talebin size gelmekte olduğunu evvelden hissedebilirsiniz Sana sormak istediğim bir şey varya da Biliyorum fazla meşgulsün fakatgibi cümleler keskin işaretlerdir Bunlardan daha önce gelebilecek ipuçlarını görmeye çalışın Complete Communicator (Bütünüyle İletişimci) adlı kitabın yazarı Bill Lampton Ayaküstü sohbetler, ansızın göz temasının kesilmesi, konuşmaya bağlantı kurmak için hafifçe öksürme gibi daha erken sinyalleri görmeye çalışındiyor Speaking Your Mind in 101 Difficult Situations (101 Zor Durumda Düşünceleri Dile Getirebilmek) adlı kitabın yazarı Don Gabor, Size yöneltilen ricayı duyduğunuz anda hemencecik yanıt vermeyin Duraksamanız karşınızdaki kişiye durumu değerlendirdiğinizi düşündürecek ve bununla birlikte da düşünmeniz için size zaman kazandıracaktır, diye öneriyor Newman, Bir ricayı geri çevirirken, hayır cevabınızı kısa tutun, mesela 'Çok isterdim fakat yapamam' deyin Lafı dolandırmayın ya da neden yapamayacağınızı açıklamaya çalışmayın Huysuz takdirde, karşınızdaki birey sizin fikrinizi değiştirmeye çalışacaktırdiye tavsiyede bulunuyor Gösterişli şekilde özür dilemekten ise kaçının, bu, sadece sizin kararınız konusunda sıcacık olmadığınız mesajını verecektir Ve katiyen telafi etme yanlışına düşmeyin Newman Telafi etmeye hedeflemek, 'Evet' demek kadar kötüdürdiyor Hâlâ gerçekleştirmek istemediğiniz şeyin bir parçasını üstlenmiş olursunuz; kandırıldığınızı düşünür yine benzer sıkıntıyı yaşarsınız Bir kişiye Hayırdedikten daha sonra, konunun üzerinde çok durup kendinizi suçlu hissetmeyin Kısa bir süre daha sonra, Hayırçağrıda bulunmak eskisi dek zor olmaktan çıkacaktır Lampton Hayatınızın kontrolünü ele alabildiğinizi gördüğünüzde, 'Hayır çağırmak sizin için son derece doğal ayla gelecektirdiyor I ıh, hayır, olmaz, katiyen Yerinde bir şekilde Hayırseslenmek için bu cümleleri kullanmayı deneyebilirsiniz HER DURUMDA KULLANABİLECEĞİNİZ HAYIRCEVAPLARI • Hayır, fakat beni düşündüğün için çok teşekkür ederim • Üzgünüm, tezgâhtar olabilecek durumda değilim • Anlayacağından eminim; bir şey daha yapabilecek durumda değilim • Bu konuda iyi bir meslek çıkartacak zamanım değil Niçin (bir başkasının ismini önerin)'e sormuyorsun? • Kibir duydum ama yapamam • Şahane bir zihin ama ben pas dinmek zorundayım ÖZEL DURUMLARDA HAYIRDEMENİN YOLLARI • Görmek istemediğiniz eski bir arkadasınız buluşmak istiyor: Üzgünüm, şu ara çok yoğunum, rahatladığımda ben seni ararım • Erkek arkadaşınız üçlü bir macera öneriyor: Bazılarının ilgisini çekebilir ama bana tarafından değil • Bir dostunuz ilginiz olmayan bir konuda gönüllü faaliyetlere takviye olmanızı istiyor: Senin bu konuya bağlılığına hürmet duyuyorum lakin ben katılamam • Iş arkadaşınız projesinde ona yardımcı olmanızı istiyor: Bu projeyi alırsam o zaman başka bir şeyi bırakmam gerekir ancak bu maalesef mümkün değil • Uçakta bir tanıdık olmayan pencere kenarındaki koltuğunuza devretmek istiyor: Ben yerime yerleştim fakat olur ya bir başkası size asistan olabilir ekolay
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.