Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hayatımıza Peygamber Modeli

0
182

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95

Rebâh b Rebî şöyle anlatıyor
Peygamber (sas) ile birlikte bir savaşa çıkmıştık Resulullah her üç kişiye bir deve vermişti İki kişi deveye biniyor, üçüncüsü de deveyi çöllerde sürüyordu Dağları inmekte iken Resulullah yanıma geldi Ben o sırada yürüyordum Bana: r0;Rebâh yürüyorsun hadedi

Ben deveden henüz indim şimdi sıra arkadaşlarımdadiye karşılık verdim daha sonra Hz Peygamber (sas) arkadaşlarımın yanına geldi Onlar derhal deveyi çöktürerek indiler Yanlarına varınca bana: Şu deveye bin ve geri dönünceye dek da inme, biz seni takip ederizr1; dediler neden?diye sordum Çünkü Resulullah senin için;doğrusu salih bir arkadaşınız varona iyi davranın,buyurdudiye yanıt verdiler (YKandehlevî, Hayatü'sSahabe, III, 1086)

Böyle salih arkadaşlar, dostlar edinmek her insan için fazla manâlı bir konudur Sevgili Peygamberimiz (sas) : Mü'min, mü'min kardeşinin aynasıdır(Tirmizî, Birr,18) buyurmuştur Bir düşünür de: Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyimdemiştir Diğer bir hadisi şerifte : İnsan sevdiği kişi ile beraberdir(Buhârî, Fezâilu Ashabi'nNebî,7) buyurulmuştur Dostlar, arkadaşlar, sevilen ahali arasından seçilir İnsan sevdiğinin kusurunu görmez, eksikliklerini farketmez Onun ahlâkını benimser Bunun için arkadaş seçerken dikkat etmek gerekir Rastgele bir dost seçimi insanı felâketlere sürükleyebilir Akıllı, Allah'tan korkan güzel ahlâklı insanlarla dost olmaya gayret etmelidir Fena dost, başkalarının bizim için besledikleri iyi duyguları yok eder Kötülüklerine bizi de bulaştırır Dikkatsiz dost, akıllı düşmandan daha fazla zarar verir

Unutulmamalıdır oysa iyi arkadaş; bizi insanlara sevdiren, gereksinim duyduğumuzda ve yalnız kaldığımızda yanımızda olan, düştüğümüzde elimizden tutan kişidir

*

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt