Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

hayat ve ben

hayat ve ben
0
158

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Otuzbeşime bastım gecen hafta İlk yan bitti: Hayat: 1 Ben: 0 Ama belliydi boyle olacağı Nicedir başlamıştı belirtiler:

Yolda cocuklar Amca şu to*pu atıversenediye seslendik*lerinde kuşkulanmıştım ilkin

Sonra saclarımdaki beyaz tel*ler tescilledi yarı yolun ufukta gorunduğunu

Baktım, lise fotoğraflarım sa*rarmış, sınıf arkadaşlarım yaş*lanmış Eş dost sohbetlerinde sağlık ve cocuk konuşulur ol*muş seyahat ve aşk yerine

Gok gibi gurlemeye alışkın muzik setimin ses duğmesini kısar olmuşum, icindeki ucurt*manın ipini cekercesine

Bizim zamanımızdadiye başlayan nu*tuklar atmaya başlamışım mezuniyet torenle*rinde hayret! daha dun değil miydi benimkisi?

Yıllar yılı dudak buktuğum 'olumden son*ra hayat masalları' na kulak kabartmaya baş*lamışım gizliden gizliye

İple cektiğim haziranlara sırt cevirmişim

Yaşamın orta sahasına girmişim irkilmişim

* * *

Ruhumun ikizleri yine cekiştiriyorlar kol*larımdan

Biri, Daha ne gordun kidiyor yuzunde papatyalarla; Asıl şimdi başlıyor hayat,! Bundan sonrası rahat!

Lakin, Buydu işte gorup goreceğimdiye efkarlanıyor oteki 2 yarı gecer hızlayaşla*nırsın zamanla

Yaşı genc olanlar 35'e uzak durduklarını sanarak, sahi oldu mu o kadar? Hic gostermiyorsuntesellisindeler

35'le coktan tanış olanlarsa hayata hoşgeldinpankartıyla karşılamadalar ilk yan sa*dece bir ısınmaymış meğer: Asıl ikinci yarıda anlaşılırmış tadı, hayatın kavganın aşkın

Bense şaşkın devre arası bilancolarındayım:

Son donemde, kimbilir kac eski anıyı yaralı ele gecirdim, belleğimin derinliklerinde?

Kimbilir kac kez kendime yakalandım, kendimden kacarken ve sustum vicdan sor*gularında Aksisedamla bile dertleşmedim

Meğer ne yaman seruvenmiş hayat?

Bazen yeeren gulleri gibi bereketli Sanki hayat değil, Korfez Krizi mubarek: Bir koyup, beş alıyorsun Yaşıyor, seviyor ve se*viliyorsun

Bazense kıtlıktan kırılıyor ortalıkşaşıp kalıyorsun

Oysa herkes bilmezden gelse deskoru belli oyunun:

30'larda dedeni ve nineni kaybe*diyorsun 40'lannda anneni ve ba*bam ve 70'inde kendini

* * *

Şimdi devre arasıyolun yarısı

Bugune dek ancak tanıştık hayat*la

Ben O'na kendimi tanıttım O bana kendimi

Goğsume madalya gibi dizdim hatalarımı (Zaferlerim onlar be*nim Olgunluğumun yapıtaşları)

Ve derin bir yara gibi sakladım başarılarımı Asansor cıkarken yukarı, donup bakmadım aşağı Donmesin diye başım

Ben istikballe arkadaşım

* * *

Ne var ki yarım her şey Hayat da yarım, sevdalar da Daha diyeti odenmedi sevincle*rin ihanetlerin hesabı sorulamadı Nazım'ın dediği gibi kopardım portakalı dalın*dan Ama kabuğu soyulamadı Sevdalara do*yulamadı

Doydumdiyen gormedim ki zaten ben

Hic doyulmaz ki zaten

Lakin gel de zamana anlat bunu

Sahi nedir bu telaş, bu kin? Sanki oluye can yetiştireceksin

* * *

Baktım ki ikinci yan kapıda ve hayatın ceza sahası yakın

Doldurdum bir kara kutuya 35 yılın hesabını Acılar, sancılar bir cekmecede, sevdalar diğerinde Bir yerde huzunler ve korkular, bir ustte sevincler ve zaferler Kat kat, dizi dizi dizdim kullanılmış takvimlerimi

Sabırla kapattım kutuyu, sevgiyle muhurledim ağzını

İlk yarı bilancom o benim:

Yangında ilk kurtarılacak kazada ilk acı*lacak

Yarımlar tam olduğunda kara kutuyu acıp bakanlar teşhis, koyacaklar halime Cok mutlu olmuş, fazla yuksekten ucmuş zavallıdiyecekler, ya da sebepsiz alcalmış Bile bi*le vurmuş kendini dağlara

Fakat kara kutu ancak bir kısmını soyleye*cek hikayenin

Kalanı benimle gelecek

Dağların yamaclarına savuracağım en mahrem hatıralarımı

Reyhanlar saklayacak sırlarımı

Skoru bir tek Ege'nin sulan bilecek Deni*ze kavuşabilirse eğer icimdeki nehir
Hayat: 0 Ben: 1

CAN DUNDAR

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt