hayat kurtaran 7 besin İşte Amerika’nın en iyi uzmanlarının hazırladığı gıda reçetesi: Kalbi koruyor * BADEM: Her gün, bir dere fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin Omega3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki fena kolesterol (LDL) oranını yüzde 44 oranında düşürüyor Badem bu nedenle damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin ahenkli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor Diyabeti önlüyor * KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonradan görülen Parkinson ve Alıcı2 diyabete aleyhinde vücudu koruyor Kahvede yer alan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor Hem ağrı kesici özelliği de bulunuyor Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz Sinirleri rahatlatıyor * TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir arz tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir akarsu kaşığı dolusu tarçını aracısız suya ekleyerek içebilirsiniz Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca asap sistemini rahatlatıyor öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın Patatesi haşlayın * PATATES: Antioksidanlar yönünden fazla zengin Amerikan Tarım Dairesi’ne tarafından en faydalı 100 besinler aralarında 17’nci sırada yer alıyor Akciğer kanseri, şeker hastalığı ve yürek krizine aleyhinde koruyor Ama patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdekten daha sonra yemeyi seçim edin Kaslar için yararlı * SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ama kalorisiz bir gıda olduğu için bilhassa kilo devretmek isteyenlerin bir numaralı tercihi Ayrıca, özellike sebze çorbası sodyum bakımından zengin Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor Sodyum, sinir sistemi ve kasların uyumlu olarak çalışmasını sağlıyor Keza vücuttaki akıcı miktarının dengesini düzenliyor Oysa günde 1500 miligramdan artı sodyum tansiyon ve yürek rahatsızlıkları konusunda bütün bir ters tesir yaratıyor Kansere karşı birebir * ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor Günde 25 ml zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren ’8oxodG’adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı Zeytinyağı kanserin yanısıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor böylece günde 6 çorba kaşığını geçmeyin Kanseri engelliyor * AKARSU: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkin bir rol oynuyor Dere, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60’a değin çıkıyor Dere ayrıca Alzheimer ve kalp krizine aleyhinde vücudu koruyor