
Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı su
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz, karabiber ve pul biber
Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü haşlayıp suyunu ayıralım.
- Yağları tencereye alıp havuç, soğan ve sarımsağı rendeleyip biraz kavuralım.
- Tel şehriyeli ekleyip kavurmaya devam edim.
- Tencerenin yarısına tavuk suyu koyup 15 dk kaynatalım.
- Terbiyesi için un, yoğurt, limon suyu ve yumurtayı farklı bir kasede çırpıp üstüne 2 kepçe çorba suyundan koyalım.
- Terbiyeyi süratlice çorba tenceresi boşaltıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Dittiğimiz tavukları ve baharatları ekleyip 15 dk daha pişirelim.