
Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 1 adet tavuk kalça
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 kaşık tereyağ
- 1 adet limon
- 1,5 bardak arpa şehriye
- Sıvı yağ
- Kuru nane
- Karabiber
- Tuz
Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk kalçamızı haşlayalım.
- Yağı soğanı ve havucu kavuralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından 10 bardak suyumuzu ekleyelim isterseniz tavuk suyundan da ekleyebiliriz ben ekledim lezzetine lezzet kattı.
- Daha sonra şehriye ve öteki bütün gereçlerimizi ekleyelim. 20 dk daha orta ateşte pişirip altını kapatalım. Afiyet olsun
.