
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Birkaç damla limon
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3 adet orta boy rendelenmiş havuç
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır. Mikserle 5 dk güzelce çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, süt ve su eklenir karıştırılır.
- Tarçın ve vanilya eklenir, mikserle biraz daha çırpılır.
- Bundan sonra mikser bırakılır. Unlar elenerek eklenir. Sonrasında hamur kabartma tozu eklenir ve üzerine birkaç damla limon damlatılır. Güzelce yedirilir.
- Sonrasında ceviz ve havuç da eklenip kaşıkla güzelce karıştırılır.
- Hamurumuz yağladığımız kilitli kabımıza alınır. (isteğe göre farklı bir kek kalıbı kullanabilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirilir. (pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir, ilk 15 dk açmamak şartıyla bıçakla kontrol edebilirsiniz).
- Piştikten sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpiştirip tüketebilirsiniz.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı