
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı ceviz
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Süt, su ve yağları ekleyip çırpın.
- Eleyerek un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı ekleyip çırpın.
- Havuçları rendeleyip suyunu sıkın ve kek harcına ekleyin.
- Tarçını ve dövülmüş cevizi de ekleyip spatula ile karıştırın. (evde ceviz olmadığı için cevizsiz yaptım, tanımda bir değişiklik olmuyor).
- Evvelden tereyağ ile yağlayıp buzdolabında beklettiğiniz kek kalıbına harcı döküp 180 derecede yaklaşık 40dk denetimli halde pişirin. Afiyet olsun ????.