
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı ceviz
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yaklaşık 3-4 bardak un
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle havuçları yıkayıp soyuyoruz.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra sırasıyla (çırpmaya devam ederek) süt, sıvı yağ, ceviz, havuç(rendelenmiş), tarçın eklenir.
- Homojen bir karışım elde ettikten sonra karbonat, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır.
- Daha sonra unu denetimi bir halde ekliyoruz ve yağlanmış kalıba döküyoruz.
- 170° fırında yaklaşık 45 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.