
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
- Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.