Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (Küçük boyutta)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (Silme)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları yıkayın, güzelce soyup rendeleyin aman suyunu sıkmayı unutmayın.
. - Yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin, köpük köpük olana kadar güzelce çırpın.
- Sırayla süt ve yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek eklenir. Unu verdiğin ölçüde tek sefer de dökmeyin kontrollü dökün. Markadan markaya fark ediyor.
- Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra havuç, tarçın ve ceviz eklenilip kaşık yardımıyla karıştırılır.
- Önceden yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- 170 DERECE önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika da pişirilir. Unutmayın ilk yarım saat fırını açmayın. Kekiniz güzelce kabarsın.
- Kek kalıbından güzelce çıkması için fırından aldığınız kekinizi bir süre soğumaya bırakın. Fırından aldığınız gibi çıkarmaya çalışırsanız yapışacak ve çıkmayacaktır. Herkese afiyet olsun ????????️
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.