iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane yufka
*5 tane pırasa
*2 tane havuç
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 şişe soda
Sosu için,
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
Havuçlu Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasalar temizlenir ve ince ince doğranır Havuçlar rendelenir Tavada zeytinyağı ısıtılır havuçlar ve pırasalar eklenir Damak tadına göre tuz ve karabiber ilave edilir Sebzeler ölene kadar 510 dakika kavrulur
Bir kasede soda, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır İyice çırpılıp homojen bir karışım elde edilir
Yufkalar ortadan ikiye kesilir Kesilmiş yufkanın üzerine hazırlanan sos kaşık yardımı ile yayılır Daha sonra soğumuş pırasa ve havuç karışımından dağıtılarak yufka sarılır Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsinin ortasına yuvarlak şekil vererek konur Diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır
Bir kapta yoğurt ve yumurta çırpılır Böreğin üzerine sürülür İsteğe göre susam ve çörek otu serpilir 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*4 tane yufka
*5 tane pırasa
*2 tane havuç
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 şişe soda
Sosu için,
*1 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
Havuçlu Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasalar temizlenir ve ince ince doğranır Havuçlar rendelenir Tavada zeytinyağı ısıtılır havuçlar ve pırasalar eklenir Damak tadına göre tuz ve karabiber ilave edilir Sebzeler ölene kadar 510 dakika kavrulur
Bir kasede soda, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır İyice çırpılıp homojen bir karışım elde edilir
Yufkalar ortadan ikiye kesilir Kesilmiş yufkanın üzerine hazırlanan sos kaşık yardımı ile yayılır Daha sonra soğumuş pırasa ve havuç karışımından dağıtılarak yufka sarılır Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsinin ortasına yuvarlak şekil vererek konur Diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır
Bir kapta yoğurt ve yumurta çırpılır Böreğin üzerine sürülür İsteğe göre susam ve çörek otu serpilir 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun