iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Lahana Turşusu
Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
1 kg sirke
10 diş sarımsak
7 kg havuç
tuz, su
limon
1 bağ maydanoz
Yapılışı:
1) Lahanın diş yapraklarını temizleyin Iri parçalar halınde doğrayin
2) Sarımsakları temizleyin
3) Havuçları temizleyin, 2 cm kalınlığında doğrayın
4) Lahanaları havuçları kavanoza yerleştirin, aralarına sarımsakları koyun
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün Limonu dilimleyip lahanaların üstüne yerleştirin Maydanozları üzerine yerleştirin
6) Kavanozun kapağını iyice kapatın, serin bir yerde 1015 gün olmaya bırakın
NOT: Tuzlu su 4 su bardağı suya 1 çorba kaşığı hesap edilerek konur
Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
1 kg sirke
10 diş sarımsak
7 kg havuç
tuz, su
limon
1 bağ maydanoz
Yapılışı:
1) Lahanın diş yapraklarını temizleyin Iri parçalar halınde doğrayin
2) Sarımsakları temizleyin
3) Havuçları temizleyin, 2 cm kalınlığında doğrayın
4) Lahanaları havuçları kavanoza yerleştirin, aralarına sarımsakları koyun
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün Limonu dilimleyip lahanaların üstüne yerleştirin Maydanozları üzerine yerleştirin
6) Kavanozun kapağını iyice kapatın, serin bir yerde 1015 gün olmaya bırakın
NOT: Tuzlu su 4 su bardağı suya 1 çorba kaşığı hesap edilerek konur