bilgisayarci
FD Üye
Havuçlu Lahana Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet havuç ️
- 150 gram beyaz lahana ️
- 2 diş sarımsak ️
- 1,5 çay kaşığı tuz️
- Zeytinyağı ️
- 2 diş sarımsak ️
- 3 yemek kaşığı mayonez ️
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Közlenmiş kırmızı biber ️
- Maydanoz ️
- Zeytinyağı ️
- Tuz ️
- 1 yemek kaşığı sirke ️
Havuçlu Lahana Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar havuçları soyup, rendeleyiniz. Daha sonra tavaya alıp, tuzu sarımsağı ekleyiniz.
- Daha sonra beyaz lahanayı ekleyiniz. Kavurmaya devam ediniz. Süreç tamam olduktan sonra soğumaya bırakınız.
- Daha sonra yoğurt ile mayonez sarımsağı az tuzu ekleyip karıştırınız. Yoğurttan biraz havuca ekleyip, karıştırınız.
- Daha sonra servis tabağına alıp, geri kalan yoğurdu ekleyiniz.
- Közlenmiş biberi maydanoz sirke zeytinyağı az tuzu ekleyip karıştırın (Ben yazın yapmış olduğum sosu kullandım)
- Servise almış olduğumuz salatamızın üzerine közlenmiş biberli sostan ekleyiniz. Yani üzerini süslemiş oluyoruz (Afiyet olsun)