
Havuçlu Küpler Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet havuç
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1,5 paket sade petibör
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı ceviz
- Çikolata sosu
- Hindistan cevizi
Havuçlu Küpler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çok pratik ani konuk tatlısı. Ben bisküvilerin yarısını bebe bisküvi kullandım. Şeker ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ben 1 bardak kullandım lakin çok tatlı geldi. Tatlı sevenler 1 bardak kullanabilir.
- Havuçları güzelce yıkayın ve kabuklarıyla geniş bir tavaya rendeleyin.
- Üzerine su ve şekeri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
- Bir kaba aktarın vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Bisküvileri ve cevizi rondodan geçirip ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Toparlayıp 2 beze yapın. Tezgaha alıp uzun rulo yapın.
- Kare biçimine getirip bıçakla eşit halde kesin ve düzelterek küp biçimine getirin.
- Derin bir tepsi üzerine tel ızgara koyun.
- Üzerine küpleri koyup çikolata sosundan gezdirin.
- Boş kalan yerlerini bir fırçayla düzeltebilirsiniz.
- 2 çatal yardımıyla servis tabağına alabilirsiniz.
- Üzerini dilediğiniz biçimde süsleyin. Afiyet olsun.