teknolojiuzmani
FD Üye

Havuçlu Kremalı Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Havuçlu Kremalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyaz kopuk olana kadar mikser ile çırpın.
- Sonra öteki materyalleri ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru hafif akışkan olacak.
- Sonra 170 derecede 40 dakika pişirin. Kürdan ile denetim edin.
- Krema için; vanilya ve tereyağı hariç öteki gereçleri ekleyin ve karıştırarak pişirin göz göz oluncaya kadar.
- Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını koyup karıştırın.
- Kek soğuduktan sonra ılık kremayı üstüne aktarın. Süslemesini nasıl dilek ederseniz o denli yapın. .