teknolojiuzmani
FD Üye
Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 tane havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlar rendeleyin suyunu sıkalım.
- Uygun bi kapta yumurta ve şekeri uygunca çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kıvamına nazaran unu arttırabilirsiniz.
- Son olarak ceviz, tarçın ve havucu ekleyip çırparak uygunca özdeştirelim.
- Kullanılacak kek kalıbını yağlayarak hamurumuzu içine dökelim.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim.
- Kürdan yardımı ile pişmişlik derecesine bakalım. Piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Kekin kalıptan kolay çıkması için uygunca soğuması lazım.Kalıptan çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.