
Havuçlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı+ 1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz (Ufalanmış)
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz (yaklaşık 7 dk)
- Sonra sıvıları ekliyoruz hafifçe karıştırıyoruz.
- Akabinde un ve kabartma tozu, vanilyayı ekliyoruz.
- Son olarak spatula yardımıyla havuç rendelerini ve tarçını ekleyip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz (ben baton kalıpta yaptığım için ölçüleri az tuttum)
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun ????????????.