
Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Salata Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane kabak
- 2 tane havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı kadar ceviz
Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç ve kabağı soyacağın uzun tarafıyla rendeliyoruz. Şayet konutunuzda yoksa olağan rende de yapabilirsiniz.
- Rendelediğimiz havuç ve kabakları zeytinyağ koyduğumuz tavaya alıp hafif soteliyoruz.
- Yumuşaması kafidir. Yoğurdu için verilen gereçleri karıştırıyoruz.
- Üzeri içinde zeytinyağ koyduğumuz tavaya evvel cevizleri koyup hafif soteledikten sonra toz biber koyup karıştırıyoruz.
- Servis tabağına sotelenen havuç ve kabakları alıp üzerine yoğurt sosu döküyoruz.
- En üstüne de cevizli yağdan gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.