Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik)

Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik)
0
50

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
havuclu-islak-karpare-dolu-dolu-nemlilik.jpg

Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü)
İçine:
  • 3 tane orta boy havuç
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz, fıstık ya da fındık (fıstık koydum ben)
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine:
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Nar taneleri
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Muhteşem nemlilik ve cezerye’ den güzel tadı ile tüm beğenileri toplayacak bir lezzet. ????.
  1. Havuçlar iri taraf ile rendelenir. Tavaya alınarak üzerine şeker eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  2. Ocaktan almaya yakın üzerine tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
  3. Tencereye su ve şeker alınarak kaynayana kadar pişirilir kaynadıktan sonra 2 3 dakika daha kaynatılıp alınır.
  4. Hamur malzemeleri un, vanilya ve kabartma tozu hariçinde yoğurma kabına alınıp biraz spatula ile karıştırılır.
  5. İçine elenerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. (unu kontrollü ve yoğurdukça ekleyin).
  6. Hamurdan cevizden birazcık büyük parçalar alınır ve tüm hamur yuvarlanarak tepsiye koyulur. Yuvarlanan parçalardan biri ele alınır.
  7. Ortası havuz gibi açılarak içine hazırlanan havuçlu iç koyulur ve kenarları ortaya doğru kapatılıp top gibi yuvarlanır.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur. Tüm bezelere aynı işlem uygulanır. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 15 _ 20 dakika kadar pişirilip alınır.
  9. Çıkan kurabiyeler şerbete atılıp 2 dakika tutulup alınır ve hindistan cevizine bulanarak servis edilir.
Afiyet olsun ????????

Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt