
Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü)
- 3 tane orta boy havuç
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz, fıstık ya da fındık (fıstık koydum ben)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Nar taneleri
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhteşem nemlilik ve cezerye’ den güzel tadı ile tüm beğenileri toplayacak bir lezzet. ????.
- Havuçlar iri taraf ile rendelenir. Tavaya alınarak üzerine şeker eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın üzerine tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
- Tencereye su ve şeker alınarak kaynayana kadar pişirilir kaynadıktan sonra 2 3 dakika daha kaynatılıp alınır.
- Hamur malzemeleri un, vanilya ve kabartma tozu hariçinde yoğurma kabına alınıp biraz spatula ile karıştırılır.
- İçine elenerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. (unu kontrollü ve yoğurdukça ekleyin).
- Hamurdan cevizden birazcık büyük parçalar alınır ve tüm hamur yuvarlanarak tepsiye koyulur. Yuvarlanan parçalardan biri ele alınır.
- Ortası havuz gibi açılarak içine hazırlanan havuçlu iç koyulur ve kenarları ortaya doğru kapatılıp top gibi yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur. Tüm bezelere aynı işlem uygulanır. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 15 _ 20 dakika kadar pişirilip alınır.
- Çıkan kurabiyeler şerbete atılıp 2 dakika tutulup alınır ve hindistan cevizine bulanarak servis edilir.
Havuçlu Islak Karpare (Dolu Dolu Nemlilik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı