bilgisayarci
FD Üye

Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker (110gr)
- 1 çay bardağı esmer şeker (110gr)
- 1 su bardağı süt (200ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (130gr)
- 2 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un (elenecek)
- 2 krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt (300ml)
- 2 sade labne (400gr)
Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekerleri köpürene denk çırpalım.
- Ardından bir bardak süt ve sıvı yağı üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Un ,kabartma tozu eleyerek ilave edin ve vanilyayı ekleyin. Bu aşamayı bir spatula yardımı ile karıştırın.
- Havuçların kabuklarını soyup rendeledikten sonra, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.
- Karışımın içerisine rendelenmiş havuç, iri çekilmiş ceviz ve tarçını da ekleyerek karıştırın.
- Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirelim.
- Tam ortasından kürdan testi yapıp fırından alıp soğutalım.
- Ayrı bir kapta 2 krem şanti soğut süt ile cırpılır içine labne eklenip karıştırılır.
- Soğumuş kek uzunlamasına 3 dilime kesilir aralarına krema sürülür en üstüne gelecek keki elimle ufalayıp serptim siz düz bırakabilirsiniz.
- En az 2-3 saat soğukta bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı