Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilin
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 su bardağına yakın iri parçalanmış ceviz
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük kıvamı alana kadar karıştıralım.
- İçerisine süt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip çok fazla çırpmadan homojen olana kadar nazikçe karıştıralım.
- Son olarak rendeleyip suyunu sıktığımız havuçları ve cevizi de ekleyip biraz karıştırarak evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirelim.
- Fırınınızın pişirme ayarına nazaran pişirme müddeti farklılık gösterebilir orta ara denetim etmeyi unutmayın.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip servis edebilirsiniz.
Not:içerisine tarçın da çok yakışıyor. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı tarçın koyabilirsiniz. Ben çocuklar bu türlü sevdiği için tarçınsız yaptım.
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.