
Havuçlu , Cevizli Baton Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz eksik ceviz
- 1 silme yemek kaşığı tarçın
- 2 orta uzunluk havuç (iri rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2, 5 su bardağı kadar un
Havuçlu , Cevizli Baton Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak baton kalıbı hiç bir yerinde boşluk kalmayacak formda çokça margarinle yağlayıp buzdolabına kaldırın.
- Bu süreç kekin kalıptan basitçe çıkması için değerli. İstediğiniz diğer bir kalıpta kullanabilirsiniz.
- Yumurta ve şekeri uygunca köpürene kadar çırpın, süt ve sıvı yağ ekleyip şöyle bir çırpın.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçın ekleyip çırpın.
- Havuç ve ceviz ekleyip düşük bölümde çırpın.
- Buzdolabından kalıbı çıkarıp harcı dökün birkaç defa yere vurun.
- Isınmış 160-170° derece fırında kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Birinci yarım saat fırının kapağını açmayın 15 dk kadar birinci sıcağı çıktıktan sonra kalıptan denetimli bir formda çıkarın.