bilgisayarci
FD Üye

Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litrelik cam kavanoz ölçüleri
- 5 adet büyük havuç
- 2 yemek kaşığı silme kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ev yapımı elma sirkesi
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- Yarım limon halka doğranmış
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane kereviz sapı
- Kaynamış soğumuş su
Havuç Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları soyup dilediğiniz gibi doğrayın.
- Kavanozun tabanına bir limon dilimi atın havuçları dizin.
- Dizerken kenarlara limon dilimi atın.
- En üste gelince şeker, tuz, sirke, limon suyunu ekleyin.
- En üste maydanoz ve kereviz sapı koyup.
- Üzerine gelecek kadar su ekleyin. Kapağı sıkıca kapatın.