
Havuç Topları Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 kg havuç (Yaklaşık 14 adet büyük boy)
- 2 paket pötibör bisküvi (Biri kakaolu)
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı öğütülmüş fındık
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi
Havuç Topları Tanımı Yapılışı
- Öncelikle havuçları yıkayıp soyalım ve rendeleyelim bir tavaya alalım şekeri ekleyelim kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra ocaktan alalım yoğuracağımız kaba alıp soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra bisküvileri elimizde kırıp içine atalım çok fazla ufalamayın (Ne kadar büyük modüller olursa ve ne kadar az yoğrulursa o kadar hoş olur) çamur üzere olmasını istemeyiz.
- Ayrıyeten bisküviyi 2 si sadede olabilir yada kakaolu büsbütün tercih sıkıntısı.
- Öğütülmüş fındığıda ekleyip yoğurmaktan fazla dikkatli bir biçimde çok fazla ezmeden karıştıralım ve ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizelim buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun????.