iltasyazilim
FD Üye
Havuç Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
*910 havuç
*1 limon
*2 paket vanilya
*2 su bardağı şeker (15 da olabilir tercih)
*5 kaşık buğday nişastası
*1 çay bardağı limon suyu
*1 su bardağı su
*1 paket petibör (etimekle de muazzam oluyor Tercih)
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Badem
Havuç Tatlım Tarifi Yapılışı
Havuçlarımızı 4 su bardağı suda haşlıyoruz Diğer taraftan bir kasede 1 bardak suyla limon rendesini Limon suyunu, şekeri, vanilyayı, nişastayı, karıştırıyoruz Haşlanan havuçlarımızı blenderda suyuyla çekiyoruz Kasedeki kabımızda olan karışımlarımızla tenceremize alıp 56 dakika kaynatıyoruz İsteğe bağlı dizdiğimiz borcamdaki petibörlerimizin üzerine 3 kata ayarlayacağımız eşit şekilde marmelatımızı bölüyoruz Kat kat döküyoruz Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bekletmemiz yeterli hanımlar
*910 havuç
*1 limon
*2 paket vanilya
*2 su bardağı şeker (15 da olabilir tercih)
*5 kaşık buğday nişastası
*1 çay bardağı limon suyu
*1 su bardağı su
*1 paket petibör (etimekle de muazzam oluyor Tercih)
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Badem
Havuç Tatlım Tarifi Yapılışı
Havuçlarımızı 4 su bardağı suda haşlıyoruz Diğer taraftan bir kasede 1 bardak suyla limon rendesini Limon suyunu, şekeri, vanilyayı, nişastayı, karıştırıyoruz Haşlanan havuçlarımızı blenderda suyuyla çekiyoruz Kasedeki kabımızda olan karışımlarımızla tenceremize alıp 56 dakika kaynatıyoruz İsteğe bağlı dizdiğimiz borcamdaki petibörlerimizin üzerine 3 kata ayarlayacağımız eşit şekilde marmelatımızı bölüyoruz Kat kat döküyoruz Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bekletmemiz yeterli hanımlar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.