teknolojiuzmani
FD Üye

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı süzme yoğurt (Ben yoğurdu süzgece koyup 1 saat bekletiyorum süzme yoğurt oluyor)
- 4 yemek kaşığı mayonez
- Yarım su bardağı ceviz
- 4 diş sarımsak
Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlar yıkanıp kabukları soyulur, sonra rende yapılıp, bir tavaya alınır.
- Kendi suyunu çektikten sonra zeytin yağı eklenip, tuzu atılır ve karıştırılır.
- Soğuduktan sonra içine yoğurt, mayonez ,ceviz ve sarımsakları atılıp, servis tabağına alınır.
- İsteğe bağlı üzerine kızdırılmış pulbiberli yağ gezdirilip, servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.