elektronikci
FD Üye
Havuç Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet mantar
- 1 diş sarimsak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytin yagi
- 4 yemek kaşığı un
- 2.5 litre su (Sıcak)
- 1 paket krema
- 3-4 dal dereotu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve toz kırmızı biber
Havuç Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarı küp küp doğrayın, 3 dk kavurun.
- Rendelediğiniz havuçla beraber 6 dakika kavurun ve sarımsağı da ekleyin 1 dakika kavurun.
- Unu ekleyin, kokusu çıkana kadar 3 dakika kavurun.
- Sıcak suyu ekleyin ve 20 dakika kaynayana dek karıştırın.
- Kremayı ekleyin 5 dakika karıştırın ve kaynasın.
- Doğranmış dereotunu, tuzu, karabiber, kırmızı toz biberi ekleyin. Kapağını kapatın, hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.