
Havuç Kavurması (Sarımsaklı Yoğurtlu) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 500 gr yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz (Damak zevkinize nazaran )
- Kırmızı pul biber
Havuç Kavurması (Sarımsaklı Yoğurtlu) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle havuçlarımızı rendeliyoruz.
- Daha sonra tavaya zeytinyağımızı ekleyip havuçlarımızı güzelce orta ateşte kavurmaya başlıyoruz.
- Hafif tuz ekleyebiliriz.
- Havuçlar kavrulurken yoğurdumuzu 2 diş ezilmiş sarımsak ve tuzla hazırlayıp kenara alıyoruz.
- Düzgünce kavrulan havucumuza pul biberi ekleyip birinci sıcağının çıkması için bir 5 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız yoğurdumuzu havuçların üzerine döküp düzgünce birbirine karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine acı seviyorsak pul biber serpebiliriz???? ????.