iltasyazilim
FD Üye
Havuç Helvası (8 Kişilik)
Malzemeler:
1 çorba kaşığı margarin
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt
HAZIRLANIŞI :
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin
Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun
Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun
http:img249**************img2492799ymk787ns
Malzemeler:
1 çorba kaşığı margarin
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt
HAZIRLANIŞI :
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin
Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun
Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun
http:img249**************img2492799ymk787ns