Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuç Dilim Baklava

Havuç Dilim Baklava
0
54

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Havuç Dilim Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (470gr )
  • 200 gram fındık içi (Fıstık yada cevizde olur )
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Havuç Dilim Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için; şekeri ve suyu limonu bir tencereye alıp, ocağa koyuyoruz kaynadıktan sonra 15 dk orta ateşte şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
  2. Önce tereyağı ve sıvı yağı bir tavada eritiyoruz yağı erittikten sonra üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alıyoruz, yufkamızı tezgahın üzerine seriyoruz.
  3. Yuvarlak borcamı aykırı çevirip yani üst kısmını yufkanın üzerine koyup borcamın büyüklüğünde yufkamızı kesiyoruz.
  4. Borcamın alt kısmını yağlıyoruz ve bir tane düzgün kesmiş olduğumuz yufkayı seriyoruz tekrar bir fırçayla ortalarına yağ serpiyoruz.
  5. Bu işlemi yaparak kesmiş olduğumuz yufka parçalarını düzgün bir halde teker teker tepsimize yerleştiriyoruz yufkaların yarıdan fazlası yerleştirdiysen sonra fındık içini ortasına serpiyoruz.
  6. Üzerine tekrar küçük yufka parçalarıyla yapatıyoruz en üstüne düzgün olan yufkaları koyuyoruz ve artan yağı üzerinde gezdiriyoruz.
  7. Havuç dilimi şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbetini döküyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
Havuç Dilim Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt