iltasyazilim
FD Üye
Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet baklava yufkası
*200 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı Sevgiler selamlar herkese bu bayram benim de bayram tatlım olan kolay ama görüntüsü ve lezzeti şahane havuç dilim baklava tarifim geliyor
Öncelikle şerbeti 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım
Tereyağını eritelim Üzerindeki köpükleri alalım İçine sıvı yağ da koyalım ocaktan alalım
Bütün yufkaları üst üste dizelim Yuvarlayarak büyük boy borcamı üstüne koyup tam ortalayalım Keskin bir bıçakla etrafını keselim
Borcamın altını hafif yağlayıp İki yaprak yufkadan koyalım Üzerine fırça ile tereyağ sürüp kestiğimiz parçalar bitene kadar aralara tereyağ sürerek dizelim Kesik parçalar bitince cevizi dökelim Sonra sağlam yufkaları ikişer şekilde araya tereyağ sürerek dizelim Yanları bıçakla düzeltip tatlımız ortadan önce ikiye yanlardan dört parçaya keselim sonra araları dilimleyerek 16 parçaya keselim Kalan tereyağı üzerine dökelim ve fırına verelim Kızarana kadar pişirelim Çıkınca tatlımız iyice soğusun sonra şerbet dökelim Puf noktası hem tatlı hemde şerbet soğuk olmalı tatlımız çıtır çıtır oluyor Deneyenlere afiyet olsun
*20 adet baklava yufkası
*200 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı Sevgiler selamlar herkese bu bayram benim de bayram tatlım olan kolay ama görüntüsü ve lezzeti şahane havuç dilim baklava tarifim geliyor
Öncelikle şerbeti 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım
Tereyağını eritelim Üzerindeki köpükleri alalım İçine sıvı yağ da koyalım ocaktan alalım
Bütün yufkaları üst üste dizelim Yuvarlayarak büyük boy borcamı üstüne koyup tam ortalayalım Keskin bir bıçakla etrafını keselim
Borcamın altını hafif yağlayıp İki yaprak yufkadan koyalım Üzerine fırça ile tereyağ sürüp kestiğimiz parçalar bitene kadar aralara tereyağ sürerek dizelim Kesik parçalar bitince cevizi dökelim Sonra sağlam yufkaları ikişer şekilde araya tereyağ sürerek dizelim Yanları bıçakla düzeltip tatlımız ortadan önce ikiye yanlardan dört parçaya keselim sonra araları dilimleyerek 16 parçaya keselim Kalan tereyağı üzerine dökelim ve fırına verelim Kızarana kadar pişirelim Çıkınca tatlımız iyice soğusun sonra şerbet dökelim Puf noktası hem tatlı hemde şerbet soğuk olmalı tatlımız çıtır çıtır oluyor Deneyenlere afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.