Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Have Got / Has Got

Have Got / Has Got
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Have Got Has Got have got cümleler have got has cümleleri cümleleri has cümleler ile ilgili HAVE GOT HAS GOT Varlıların sahip oldukları hakkında konuşurken kullanılır Vardır anlamındadır ve iyelik bildirir Yani have “sahip almak demektir I, you, we, they’den sonra HAVE, he, she, it’den sonra HAS kullanılır Daha fazla jurnal konuşmalarda ve resmi olmayan yazışmalarda yaygındır Misal: I have got a car (Benim bir arabam var Ben bir arabaya sahibim) You have got cilt workers He has got three children Bu cümleleri olumsuz yapmak istersek “havee anekdoteklenir Örnek: I have anekdot got a car (Benim bir arabam yok Ben bir arabaya sahib değilim) You have not got deri workers He has not got three children Bu cümleleri soru yapmak için “havei özneden önce yazılır Örnek: Have you got a car? (Senin araban var mı?) Have you got cilt workers? Has he got three children? id Bu soru cümleleri bununla birlikte yesno question oldukları için bunlara da kısa cevaplar verebiliriz Örnek: Have you got a car? Yes, I have (got) Have you got ten workers? No, I haven’t, gibi  

Similar threads

6 Sınıf İngilizce SBS Soruları (To Be & HaveHas Got) ingilizce sbs soruları 6sınıf ingilizce sbs soruları 6 sınıf 6sınıf testleri 6 derslik testleri am, is are Have Got Has Got 1 My father's name Ahmet a) are b) am c) is d) I 2 Selin got a pencil a) has b) are c) have d) is 3 This...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
SBS İngilizce Soru Kelimeleri Testi sbs ingilizce kelimeler sbs ingilizce kelimeleri 8sınıf sözcük testi 8 sınıf kelimeler 8sınıf kelimeleri 1 is your name? a) What b) Where c) How d) They 2 are you from? a) How b) That c) Where d) What 3 is he from? a) What b) Where c) How d) They 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
İngilizce Alışverişte sizlere tezgâhtar olacak cümleler alışverişte kullanılan ingilizce alışverişte kullanılan ingilizce cümleler Bayanların vazgeçilmezi Alışveriş Peki ingilizce konuşmanız gerekirse ne olacak Hemen sölüyorum bu cümleleri not alıyorsunuz ve gittiğiniz ülkede hiç bir sorun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Tag Questions Bu tip soru cümleleri birazcık daha değişiktir Herhangi bir cümleyi diğer soru cümlelerinde olduğu gibi asistan fiiliveya beyi özneden önce kullanarak ya da soru kelimelerini kullanarak “tag question yapamayız Herhangi bir cümleyi “tag question biçiminde soru cümlesi yerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
İngilizce 60 soruluk deneme 1 The train to paris beygir 645 am A) leaves B) is leaving C) leave 2 He TV When the phone rang A)watches B) has watched C)was watching 3 Mary for four years before she became a lawyer A)has studied B) is studying C)had been studying 4 Anna is from Paris but...
Cevaplar
0
Görüntüleme
226
858,507Konular
982,875Mesajlar
33,084Kullanıcılar
egoesraSon üye
Üst Alt