Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatmi Çiçeği Neye İyi Gelir?

Hoş geldin! captainfc tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hatmi Çiçeği Neye İyi Gelir?
0
67

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Hatmi Çiçeği Neye İyi Kazanç? Hatmi nedir Hatmi çiçeği Hatminin yararları Merhum Uzlaşma Manço'nun da şarkısında yer verdiği hatmi çiçeği alternatif tıp tedavilerinde bambaşka bir öneme sahip meleklerhatmicicegineyeiyigelir5c5060b8e6aa1alt Bu şifalı bitkinin özelliklerini ve tatbik alanlarını öğrenmek için buyrun yazımıza geçelimhatmicicegineyeiyigelir5c5060b924b74gifalt :tik: :tik: :tik: 1548771508 1548771508 hatmicicegineyeiyigelir5c5060b92a758hatmicicegineyeiyigelir5c5060b92a758 hatmicicegineyeiyigelir5c5060b92a758 Soğuktan kaynaklanan rahatsızlıklarda hatmi, yalnız başına ya da ıhlamur, kekik, nane gibi bitkilerle kaynatılır, balla tatlandırılıp sıcak olarak içilmeye devam edilirse, nezle, grip, balgam, öksürük gibi soğuk menşeli rahatsızlıklara nafidir Hatmi tek başına veya biberiye, asap otu gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılıp ılık olarak içilmeye devam edilirse, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi akciğer ve bronş rahatsızlıklarına nafidir Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile karıştırılıp cilde sürülür, sonradan güneşe gidip oturulur ve cillteki lekeler ovulursa hamilelik sonrası veya güneşten olan deri lekelerini giderir Hatmi tohumu böbrek taşları için faydalıdır(kaynatılıp içilir) Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını dindirirYakı olarak başa vurulursa baş ağrısını geçirir Hatmi kimsesiz veya kekik, papatya, meşe yaprağı gibi bitkilerle kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse boğaz, mide, bağırsak ve böbrek iltihabını kurutur Hatmi tek başına yada çam yaprağı, meşe yaprağı, papatya, nane, kantaron gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına günde 23 su bardağı içilmeye devam edilrse, mide yanması, gastrit, mide ekşimesi ve uzun süre kullanılırsa ülsere faydalıdır Hatmi kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak içilmeye devam edilir Hatmi normalde herhangi bir ast tesiri yoktur Hıtmi, Kıtmi, Gül hatmi olarak da bilinir Fena tadı yoktur Kış aylarında çayını oldukça çok için İçindekiler:%35 Müsilaj (Kökünde) ,%38 Nişasta, %10 Pektin, Çiğ Şeker, Asparagin, %7 Mineraller, C vitamini, Licitine, Uçan yağ id  
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt