Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatim Duasından Once Hangi Sureler Okunur

Hatim Duasından Once Hangi Sureler Okunur
0
191

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Hatim Duasından Once Okunan Sureler Hangileri

Hatim ettikten sonra yapılan Hatim duası oncesinde hangi sureler okunur

Kuranı Kerimi başından sonuna kadar okuyup, bitirdikten, yani hatmettikten sonra yapılan duaya hatim duası adı verilir

Hatim duasından once kısa surelerden bazılarını okuyabilirsiniz bu sureler Nas suresi ve Fatiha sureleridir bu surelerle birlikte Bakara suresinin başından beş ayet okumak sunnettir

Peygamber Efendimiz Nas suresini okuduğu zaman, Fatiha suresine başlar, sonra Bakara suresinin başından ve ulaike humulmuflihU'a kadar okur, hatim duasını yapardı

Similar threads

Hatim Duasından Önce Okunan Süreler Hangileri Hatim ettikten sonradan yapılan Hatim duası öncesinde hangi süreler okunur Kuranı Kerimi başından ardına kadar okuyup, bitirdikten, yani hatmettikten daha sonra yapılan duaya hatim duası adı verilir Hatim duasından önce kısa sürelerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
265
Hatim muhurlemek, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani kutsal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim Kur'anı Kerim'i baştan sona okuyup bitirdikten sonra yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Hatim damgalamak, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından ardına kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani tanrısal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim Kur'anı Kerim'i doğru okuyup bitirdikten sonradan yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerinizdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir(Yunus Sûresi, 57Âyet) Kur'an Okumanın Fazileti Ümmetimin ibadetinin en faziletlisi, Kur'ân okumaktır(Suyûtî, Câmiu'sSağîr,, I, 51) Evlerinizi namaz kılmakla ve Kur'an okumakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Yatarken Okunan Dua Yatarken Okunacak Sureler Yatarken Hangi Dua ve Sureler Okunur Hz Peygamber (asv) geceleyin yatmak uzere yatağına girdiği zaman, sağ elini sağ yanağının altına kordu Ve şu duayı okurdu: Bismikellahumme ehya ve emUtu Allah'ım! Senin isminle diriliyor, senin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt