Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı kekik
- 3 çay kaşığı susam
- 3 çay kaşığı çörek otu
- 2 çay kaşığı pul biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker karıştırıyoruz.
- 1,5 su bardağı un koyup kıvam alınca kabartma tozu ve sirkeyi ekliyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde edince dinlenmesi için kenara alıyoruz.
- Bu üzeri için esnada su hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş suyu ekleyip ağır bir karışım elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp bastırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- Ardından üzerine harcımızı sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme müddeti değişebilir) sıcak sıcak servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.