teknolojiuzmani
FD Üye
Hatay Yolu Sürkü Peyniri Tanımı İçin Malzemeler
- 2kg kadar lor peyniri
- Baharatları ağız tadınıza nazaran ölçülerde ekleyin
- Pul biber 7 yemek kaşığı kadar
- Karabiber 2 yemek kaşığı kadar
- Kimyon 1 yemek kaşığı kadar
- Tarçın yarım yemek kaşığı kadar
- Kuru kekik 1 avuç kadar
- Tuz
- Rengini kırmızı istiyorsanız biber salçasıda ekleyebilirsiniz 2 yemek kaşığı kadar
Hatay Yöntemi Sürkü Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lor peyniri yoğurma sınisine alıyoruz. Baharatların yarısını ekliyoruz. Güzelce yoğuruyoruz.
- Tadına baka baka baharatları devam ekliyoruz. Güzelce yoğuruyoruz, taki lor kıvam alıp hamurlaşana kadar.
- Tekrar tadıyoruz. Eksik varsa ekliyoruz ve tekrar yoğuruyoruz.
- En son elimizle form veriyoruz ve peçetelerin üstünde kurutuyoruz.
- Sürküyü taze seviyorsanız direk buzluğa atmanızı öneriyorum.
- Ben zeytin yağına yatırıyorum ve kavanozda bekletip o biçim olgunlaştırıyorum. Kesinlikle zeytin yağı sürküleri geçmesi gerekiyorki küflenmesin.
- Eski kuşaklar gazeteye sarıp küflenmeseni sağlıyordu. O küfü sıyırıp o form tüketiyorlardı. Hala bu biçim tüketenler var. Küfünü düzgünce sıyırdıktan sonra tadı hakikaten mükemmel oluyor. Çocuklarım için o form tüketmiyoruz. Zeytin yağına yatırmanızı tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Hatay Yordamı Sürkü Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.