Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatay Tepsi Kebabı

Hatay Tepsi Kebabı
0
45

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
hatay-tepsi-kebabi.jpg

Hatay Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 400 gram dana,100 gram kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
  • 2 çay kaşığı salça
  • 100 ml domates suyu
  • Su, tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet çeri domates
Püf nokta: rondo yerine gereçleri zırhtan geçirirseniz sulanmazlar


Hatay Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kapya biber, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  2. Materyalleri püre haline getirmek için rondodan geçirin. Rondodan geçirmek yerine zırhtan da geçirebilirsiniz.
  3. Rondodan geçirilen gereçleri kıyma ile karıştırın. Birbirine harmanlayana kadar güzelce yoğurun.
  4. Lezzet vermesi için tuz ve karabiber ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Yoğurduğunuz kıyma karışımını orta büyüklükteki bir alüminyum siniye pizza üzere yayın.
  6. 2 kaşık salça ile tereyağını kavurun. Domates sosu ve su ek edip akışkan bir sos hazırlayın.
  7. Oluşturduğunuz domates sosunu tepsiye yaydığınız kıyma karışımının üzerine dökün.
  8. Üzerine soğan, biber ve domateste serpiştirerek evvelden ısıtılmış 220 derecedeki fırında pişirin.
Hatay Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt