Resimli Hatay Coreği Tarifi
Hatay Coreği Tarifi
Hatay Coreği nasıl yapılır
Hatay Coreği yapılışı
Hatay Coreği Tarifi Resimli
imageshataycoregitarifiresimli5ad452baea5e9
MALZEMELER
2bardak sıvıyağ,
2bardak şeker,
½ bardak sut,
1tatlı kaşığı,
tarcın,
1tatlı kaşığı mahlep,
3paket vanilya,
1paket kabartma tozu,
3bardak un,
Hatay Coreği Tarifi
Yağ, sut ve şekeri mikserde cırpın Şeker eridiğinde tarcını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin Poğaca hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirin ve iri parcalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin Bir yuzunu susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin 180derecede rengi kızarana kadar pişirin
Hatay Coreği Tarifi
Hatay Coreği nasıl yapılır
Hatay Coreği yapılışı
Hatay Coreği Tarifi Resimli
imageshataycoregitarifiresimli5ad452baea5e9
MALZEMELER
2bardak sıvıyağ,
2bardak şeker,
½ bardak sut,
1tatlı kaşığı,
tarcın,
1tatlı kaşığı mahlep,
3paket vanilya,
1paket kabartma tozu,
3bardak un,
Hatay Coreği Tarifi
Yağ, sut ve şekeri mikserde cırpın Şeker eridiğinde tarcını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin Poğaca hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirin ve iri parcalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin Bir yuzunu susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin 180derecede rengi kızarana kadar pişirin