Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşu Mardin İç Pilavı

Haşu Mardin İç Pilavı
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hasu-mardin-ic-pilavi.jpg

Haşu Mardin İç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 50 gram badem
  • 1 su bardağı pirinç(300 ml)
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Haşu Mardin İç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti kızgın yağda 1 çay kaşığı kaya tuzuyla soteleyin.
  2. Üzerine bir su bardağı su ekleyin düdüklü tencerede kaynayınca 20 dk tutarak kısık ateşte pişirin.
  3. Islatılan pirinçleri nişastası gidinceye kadar yıkayıp süzdürün.
  4. Sıcak su da bekletip kabuklarını soyduğumuz bademleri tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Tencereye yağı alın yıkanan pirinçleri ekleyin 1 bardağa 1,5 su şekinde suyunu koyun tuz ve baharatları ekleyin.
  6. Pişen pilavı geniş bir kaba alın eti bademi ekleyin bu aşamada tahta kaşık kullanın????.
  7. Maydanozuda ekleyin ve harmanlayın. Afiyet olsun.
Haşu Mardin İç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt