Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşu (İç Pilav)

Haşu (İç Pilav)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hasuic-pilav.jpg

Haşu (İç Pilav) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet kuzu but
  • 3 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(pilav için)
  • Sıvı yağ

Haşu (İç Pilav) Tanımı Yapılışı

  1. Bademleri sıcak suda beklemeye alıyoruz.
  2. Kuzu budumuzu yağda mühürleyip üzerine su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  3. Etimiz pişince evvelden ısladığımız ve süzdüğümüz pirinçimizi yağda kavuruyoruz.
  4. Üzerine tuz bir iki damla limon ekleyip etin suyundan ek edip pişiriyoruz .
  5. Pilav piştikten sonra yeni bahar ve karabiberini ekliyoruz.
  6. Bademleri yağda kavurup üzerine ek ediyoruz .
  7. İnce kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt