Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hastalık Nedir?

Hastalık Nedir?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Rahatsızlık Nedir?

Sağlık yaşamın kesin evrelerinde etkilenir Sağlığı bozan etmenlerin sıklığı, türü ve etkinliği organ ya da sistemleri az ya da fazla fonksiyonlarından alıkoyar Sonuçta insan hastalanır Veya sakat kalır ya da ölür

Sağlığı bozan etmenler bireysel, çevresel ve sosyal almak üzere üç belli başlı gruba ayrılır

Hastalığın tanımı, Hastalık Belirtileri, Hastalık Hastası olmak

Öbür etmenlerin organ ve sistemlerde yaptıkları fizyolojik değişiklikler sonucu görevlerini yapamaz ışık halkası gelmesine rahatsızlık denir

Hastalıklar, çeşidine, tuttukları organ ve sistemlere, toplumda görünüm özelliklerine, görüldükleri yaş gruplarına ve etkenlerine göre sınıflandırılırlar Mesela: Enfeksiyon hastalıkları, psikolojik hastalıklar, sosyal ve salgın has*talıklar, dejeneratif hastalıklar ve bebeklik çağı hastalıkları gibi

Hastalıklarda Ilk Yardım

birincil yardım, ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye tıbbi te*davisi yapılmadan önce ve bu vakit içerisinde, hemen, kaza uygun, çevre imkanlarından yararlanarak ve ilaç kullanmadan yapılan geçici müdahaleler bütününe birincil destek denir

ilkyardım, sağlık personeli veya bu alanda eğitim almış afiyet personeli olmayan kişilerce yapılır Yapılan başvuru ve derlenen bilgiler acil bakım eki*bine iletilir *

858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt