Haşlamadan Sosuyla Pişen Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 kutu 200 ml krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa tuzu azaltın)
- Karabiber
- Yarım paketten biraz fazla kelebek makarna (herhangi makarnadan olur)
- Kaşar peynir (rendelenmiş)
- Beyaz peynir (ezilmiş)
Haşlamadan Sosuyla Pişen Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın süt, su, krema, baharatlar, tuz(ben soğan ve sarımsak tozdan koydum)ekleyip yeterlice karıştırın.
- Ardından kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kaşar peyniri, beyaz peyniri ve makarnayı ekleyip karışımı bir fırın kabına boşaltın.
- Makarnayı haşlamadan ekliyoruz. Paketin yarısında biraz fazla)üzerine strech sinema çekip geceden yahut 5-6saat buzdolabında dinlendirin.
- Daha sonra üzerine ekstra kaşar peynir ekleyin.
- 200c fırında kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30 dk sürüyor pişmesi.
- Fırından çıkınca dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.